af Katrine Friisberg | 6. maj 2021
Tema: Bæredygtig køkkenrevolution i efterskolernes køkkener Skær ned på bøffer og kødsauce. Efterskolerkøkkener har en særlig forpligtelse til at servere klimavenlig mad og undervise eleverne i sund mad og madens CO2-udledning. Det har jeg skrevet et tema blandt andet...
af Katrine Friisberg | 5. maj 2021
Tema: Klimakrisen udfordrer efterskolernes arbejde med global dannelse Efterskoler tager en vigtig rolle på sig, når de uddanner elever til en global fremtid. Men klimakrisen stiller nye krav til, hvordan efterskolerne arbejder med global dannelse. Til magasinet...
af Katrine Friisberg | 20. apr 2020
“Hvis de siger, man er et dumt svin, er der sikkert noget om det” Efterskolelærer Annette Mogensen stiller de samme krav til sine elever, som hun stiller til sig selv. Og de er høje. For magasinet Efterskolerne skrev jeg et portræt af den tidligere...
af Katrine Friisberg | 11. apr 2020
Tema: Snus – et stort men ofte overset problem Danske efterskoler oplever store problemer med elever, som tager snus. Til magasinet Efterskoler skrev jeg tema om tendensen: En baggrundsartikel, gode råd fra eksperter, fakta og ikke mindst interview med tre...
af Katrine Friisberg | 9. apr 2020
“Jeg har glædet mig hele livet” I august 2019 åbnede Kvie Sø Efterskole. En specialefterskole med pladser til elever med alvorlig udviklingshæmning som for eksempel alvorlige autismediganoser og Downs Syndrom. Jeg fulgte Frida, som har Downs Syndrom, og...